Een bekend Engels gezegde luidt: “An apple a day, keeps the doctor away”. Het wordt vaak gebruikt om mensen aan te moedigen meer groente en fruit te eten. Maar voor kinderen kan het eten van met name groente enorm positieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Groentehapjes voor babies opnemen in het dieet van uw kinderen is een eenvoudige en vernieuwende manier om hen meer groenten te laten eten. Hier zijn enkele van de voordelen die je kunt verwachten als je kinderen meer groenten beginnen te eten:

Verbeterde spijsvertering

Groenten zijn zeer rijk aan vezels, waarvan bekend is dat ze de werking van het spijsverteringsstelsel bevorderen. Constipatie bij kleine kinderen komt vaak voor. Ouders kunnen verschillende manieren proberen om er iets aan te doen, maar soms is het voldoende om het kind meer groente te laten eten. Voedingsmiddelen als broccoli, abrikozen, pruimen en andere zijn een goede optie om mee te beginnen.

Verminderd risico op obesitas bij kinderen

Obesitas bij kinderen kan leiden tot ernstige medische problemen, waaronder diabetes, hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Trouwens, het laatste wat je wilt is dat je kind opgroeit met imagoproblemen. Gelukkig zal het regelmatig krijgen van groentehapjes voor je kind een lange weg gaan om dit aan te pakken.
Zie je, groenten bieden maagvullende vezels zonder veel calorieën of koolhydraten. Dit betekent dat je baby zoveel groenten kan eten als hij wil zonder dik te worden.

Vitaminen en mineralen

Groenten zijn ook gevuld met essentiële vitamines en mineralen die je baby nodig heeft voor een gezonde ontwikkeling. Groenten zoals aardbeien zijn bijvoorbeeld rijk aan immuunversterkende vitamine C, terwijl anderen zoals wortels overvloedig vitamine A voor je baby leveren. Spinazie en Boerenkool daarentegen zijn rijk aan ijzer, een belangrijk mineraal dat bloedarmoede voorkomt. Groenten zijn ook rijk aan water en antioxidanten die allemaal essentieel zijn voor de gezondheid van jouw kinderen.

 

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *