Het kopen van een nieuwe jeans is niet meer nodig als je gebruik maakt van made to measure service. Van een gebruikte jeans wordt er dan voor jou een jeans op maat gemaakt. Vaak is het lastig om in de kringloop een goed passende broek te vinden maar op deze manier kun je een jeans alsnog een tweede leven inblazen. Bij made to measure service kun je zelf je wensen aangeven. Als je bijvoorbeeld een specifieke lengtemaat zoekt kun je dat aangeven. Verder krijg je met deze service een unieke jeans doordat er bijvoorbeeld patchwork in verwerkt kan worden.

Verschillende types gerecyclede jeans

Het maakt niet uit naar welk type jeans je op zoek bent want er zijn qua fitting veel mogelijkheden. Hierdoor hoef je niet meer uren op zoek naar dat perfecte exemplaar. Met de made to measure service wordt er voor gezorgd dat de broek precies jouw maat is. En het fijne is dat je er zelf niks voor hoeft te doen. Zo geef je zelf je wensen aan en op basis daarvan worden alvast wat jeans geselecteerd. Daarna wordt er gekeken welke maten je hebt zodat de jeans geheel op maat wordt gemaakt. Dan worden aanpassingen gemaakt die er nodig zijn.

Proces achter gerecyclede jeans

Als je een jeans op maat laat maken vraag je je misschien af hoe dat in zijn werk gaat. Vaak is het zo dat de vestiging zelf allerlei broeken binnenkrijgt. Deze komen niet allemaal in het assortiment maar worden eerst grondig geïnspecteerd. Het is namelijk belangrijk dat ze voor recycling gebruikt kunnen worden. Sommige broeken zijn daar gewoon niet geschikt voor. Wel kunnen bepaalde delen van ongeschikte broeken nog geschikt zijn om te gebruiken, zoals knopen. De bovenkant van de broek wordt meestal afgeknipt. Verder wordt er belang gehecht aan het zo laag mogelijk houden van de CO2 uitstoot. De broeken worden dus niet eerst naar een ander land gebracht.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *