Nu de dagen langer worden, de zon meer schijnt en de temperatuur langzaam maar zeker stijgt, besteden we steeds meer tijd buiten. Met vrienden of je kinderen naar het park, even een ommetje maken in de pauze van je werk en ‘s avonds lekker in de tuin zitten. Als je een beetje ruimte hebt, kun je ook buiten eten aan de tuintafel, of anders op je balkon. Of je pakt de boel in en vertrekt naar het park, om daar op een picknickkleed te lunchen of dineren. En zodra je het over buiten eten hebt, denk je natuurlijk aan barbecueën. De ultieme zomerbezigheid voor in de tuin. 

Alles op de barbecue?

Heb je al een barbecue? Mooi! Anders is dit een goed moment om er een aan te schaffen, want die wegwerp dingen werken nooit echt zo goed als je zou willen. En dan moet er ook nog vlees komen! Een barbeque pakket van de slager is een stuk lekkerder dan een goedkope combinatie uit de supermarkt. Bovendien kun je bij een slagerij vaak aangeven voor hoeveel personen het is, dus weet je zeker dat je een goede hoeveelheid hebt en hou je niet te veel over. Zo ga je dus ook meteen voedselverspilling tegen, en je geeft ook niet per ongeluk te veel geld uit.

Ga ook voor groenten

Naast vlees wil je je barbecue gasten ook nog wat anders voor kunnen zetten. Een saaie salade laten de meeste mensen waarschijnlijk staan, en met wat schijfjes komkommer ben je er ook niet. Ga in plaats daarvan voor wat goede groenten bijgerechten. Veel kookboeken die nu verschijnen richten zich op kleine gerechten met groenten in de hoofdrol, die perfect aansluiten bij het vlees van de barbecue. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en vaak kun je het ook goed van tevoren voorbereiden. Maar het zorgt er wel voor dat iedereen tijdens de lunch of het diner een gevarieerd maaltje heeft waarin alle smaken elkaar versterken en goed tot hun recht komen.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *