De vergrijzing van onze bevolking neemt hals over kop toe. Hierdoor krijgen we steeds meer te maken met mobiliteitsproblemen. Toch hopen we zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Scootmobiels bieden vaak uitkomst. Je kunt een nieuw exemplaar kopen, maar dat is al een hele investering die veel ouderen niet aankunnen. Een scootmobiel huren  is dan vaak de oplossing. Overweeg je een scootmobiel te huren? Doe dat dan bij een officieel erkende verkoper.

Sporadisch of dagelijks gebruik

Ben je van plan om je scootmobiel dagelijks of sporadisch gebruiken? Dat bepaalt in grote mate je keuze van de juiste scootmobiel. Voor dagelijks gebruik kies je best een zwaarder model met een grotere actieradius zodat je op dat vlak nooit in de problemen komt. Stel ook vooraf je beschikbaar budget samen en wijk daar niet meer van af. Dat maakt kiezen een flink stuk makkelijker.

Verlanglijstje

Je maakt het jezelf ook makkelijker met het opstellen van een verlanglijstje met alle verwachtingen van je toekomstige scootmobiel. Wil je een complete uitrusting of moet dat niet zo nodig? Bespaar bij het huren van een scootmobiel zeker niet op kwaliteit. Je betaalt dan wel een hoger maandbedrag, maar je zult er uiteindelijk wel in het drukke dagelijks verkeer mee rijden en dat is lang niet zo simpel dan het lijkt. Huur een scootmobiel die niet alleen aan je verwachtingen voldoet, maar ook zeker aan je mogelijkheden is aangepast.

Let ook op deze factoren bij het huren van een scootmobiel

Met het huren van een scootmobiel geniet je van maximale veiligheid en rijcomfort. Een huur scootmobiel krijgt namelijk op uur en tijd een aangepast onderhoud zodat je je daar geen zorgen moet over maken. Controleer wel altijd:

  • Bandenkwaliteit: hebben de banden van je scootmobiel nog een voldoende diep profiel? Vertonen ze geen beschadigingen zoals scheurtjes?
  • Accu: let zeker op de kwaliteit van de batterij
  • Je scootmobiel op eventuele beschadigingen voor je een huurovereenkomst afsluit
  • Laat eventuele tekortkomingen noteren op je huurovereenkomst zodat jij er later niet moet voor opdraaien
Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *