De meeste mensen eten toch minimaal 1x per jaar Chinees of zelfs wekelijks. De Chinese keuken is in Nederland al sinds de jaren zeventig populair. Chinees bestellen Alphen aan den Rijn is altijd een goede keuze. Het maakt niet uit of je zin hebt in een simpele loempia of met het hele gezin wilt eten en kiest voor een Chinese rijsttafel. Chinees eten kan je tegenwoordig ook lekker thuis laten bezorgen in plaats van alleen af te halen. Dit is natuurlijk ideaal, omdat je er de deur niet meer voor uit hoeft.

Grote porties als je Chinees bestelt

Ongeacht welk gerecht je bestelt bij de Chinees, eigenlijk altijd krijg je wel grote porties die je meestal niet in een keer op kan eten. Dat is gelukkig helemaal geen probleem, want de restjes zijn ideaal om de volgende dag op te eten. Er zijn vele soorten Chinees eten te krijgen waarbij de basis meestal bestaat uit bami, nasi, witte rijst of mihoen. Dit kan je dan vervolgens aanvullen met vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Als je geen zin hebt om te kiezen dan kies je gewoon voor een rijsttafel en krijg je van alles wat mee. Een rijsttafel is ideaal als je met een groep vrienden wilt eten of met je gezin. Er is genoeg keuze voor iedereen met een Chinese rijsttafel. Als toetje kan je bijvoorbeeld kiezen voor een beroemde gebakken banaan.

Soorten Chinees eten

Er zijn vele soorten Chinees eten waar je uit kan kiezen, maar er zijn wel een aantal gerechten die bijna iedereen wel kent. De bekendste zijn misschien wel Babi Pangang met varkensvlees, Thap Tjoy en Foe Yong Hai met ei. Daarnaast kiezen veel mensen ook voor Koe Loe Yuk, Tja Sieuw, een soort vlees met zwarte bonen saus, stokjes saté, kleine of grote loempia’s en uiteraard kan de kroepoek niet missen. Als je het wat simpeler wilt houden dan zijn gebakken garnalen, kipfilet met ananas, kip saté, babi ketjap en gewoon simpele bami, nasi of mihoen altijd een goede keuze.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *