Op zoek naar een halal slagerij Rotterdam? Lees dan eerst deze tips die je kunt gebruiken in je zoektocht naar een slagerij. Het is echter iets minder voor de hand liggend dan je wellicht zou denken.

Halal certificaat

Het is allereerst belangrijk om te checken of een slagerij een halal certificaat heeft. Dit garandeert namelijk de authenticiteit, veiligheid en kwaliteit van het vlees. Er zijn immers gecertificeerde instellingen die het gehele verwerkingsproces van het vlees van begin tot eind controleren om er op toe te zien dat dit volgens de Islamitische richtlijnen gebeurt. Dit certificaat wordt niet zomaar uitgegeven.

Certificaat checken

Hoe controleer je een certificaat? Allereerst is het belangrijk om te kijken of dit een echt, gewaarmerkt certificaat is. Een kopie volstaat immers niet. Daarnaast worden certificaten niet zomaar uitgegeven, ze worden namelijk met een houdbaarheidsdatum uitgegeven. Meestal is dit een termijn van 1 jaar tot 5 jaar. Op het moment dat dit certificaat is verlopen, betekent het niet dat dit vlees niet langer halal is, maar slechts dat dit niet gegarandeerd is. In de praktijk is dit niet vaak een slecht teken. Verder is het ook nog van belang om te kijken voor welk vlees het is afgegeven, dit staat namelijk in de beschrijving. Het wordt namelijk vaak voor slechts een specifiek deel van het aanbod afgegeven, zoals het kippenvlees of het lamsvlees.

NVWA

Heb je de authenticiteit van het halalvlees voldoende gecontroleerd, dan is het zaak om de voedselveiligheid te controleren van deze slagerij. Zo kun je in de gegevens van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit zien welke gegevens er bekend zijn over de slagerij. Vaak betekent het: geen nieuws is goed nieuws. Je kunt uit die gegevens ook natrekken of ze in opspraak zijn geweest of berispt zijn geweest door de NVWA. Als dit immers het geval is, betekent dit dat er ook gegevens over terug te vinden zijn. Wees hier daarom ook alert op.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *