Als je overweegt om een professionele wijnproeverij te volgen dan kan je dit tegenwoordig gewoon bij jezelf thuis doen. Dit is ideaal, want je hoeft de deur niet meer uit. Een wijnproeverij is erg leerzaam en smaakvol. Je kan iedereen bij je thuis uitnodigen om mee te genieten van de wijnproeverij. Je vrienden, familie, buren of collega’s kan je uitnodigen voor een leuke of gezellige middag of avond waar iedereen leert hoe je wijnen herkent en waardeert.

Hoe werk een wijnproeverij bij je thuis

Als je ervoor kiest om een professionele wijnproeverij bij je thuis te organiseren dan zorgt degene die de wijnproeverij geeft dat hij of zij de lekkerste wijnen bij heeft om te laten proeven. Het is ook mogelijk om zelf een wijn proefpakket te bestellen zodat je zelf een wijnproeverij kan organiseren. Op het moment dat je een wijnproeverij doet dan proef je niet alleen de wijn, maar je kijkt tevens naar de wijn, walst deze rond in je glas, ruikt eraan, proeft hem goed en uiteindelijk beoordeel je de wijn. De kleur van de wijn verraadt vaak al hoe oud de wijn is en welke soort wijn je voor je hebt. Als je de wijn walst dan komt er zuurstof bij en komen de aroma’s vrij. Daarna ruik je krachtig en kort in je glas zodat de aroma’s op hetzelfde moment in je neus komen. Zo kan je al bedenken van tevoren wat je verwacht te gaan proeven. Dit kan van alles zijn, ruikt je wijn kruidig of juist bloemig? Qua smaak kan je hele uiteenlopende smaken proeven, een fles die al een tijdje stilligt en geen zuurstof heeft gehad kan zelfs naar kaas smaken totdat hij genoeg zuurstof krijgt om zich te ontwikkelen tot die heerlijke wijn die het zou moeten zijn.

Hapjes tijdens de wijnproeverij

Hapjes doen het altijd goed tijdens de wijnproeverij. Het leuke aan hapjes is dat als je deze combineert met bepaalde wijnen dat de smaak ervan ineens kan veranderen. Kaas, aardbeien, zalm, droge worst kan allemaal de smaak veranderen die je proeft.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *