Elke provincie, elke streek heeft zijn eigen bieren. Zo ook Zeeland. Er zijn verschillende bierbrouwerijen, bierwinkels en proeflokalen. Zeeuwse bieren met robuuste namen en gebrouwen met pure ingrediënten uit de eigen streek zijn populair. In Zeeland werd al in de Middeleeuwen bier gebrouwen. En in deze agrarische provincie is dat anno 2021 nog steeds het geval. De brouwgerst, tarwe, spelt en hop komen allemaal van eigen bodem. Dat komt de smaak zeker ten goede. Dat blijkt ook wel want de bieren worden hoog gewaardeerd. Bier is sowieso de populairste alcoholhoudende drank van Nederland. Populair zijn ook de speciaal biertjes met minder alcohol. En die heb je ook in de Zeeuwse variant. Vooral vrouwen kiezen hier vaak voor.

Soorten

Zeeland kent een hoop eigen bieren. Voor een lekker Zeeuws biertje heb je dus genoeg keuze. Barbier is bijvoorbeeld een stijlvol bier met karakter. De bieren van Dutch Bargain zijn volgens de brouwers uit Groede impulsief en ondeugend. Brouwerij Emelisse heeft een breed scala aan speciaalbier. De Scheldebrouwerij brengt onder ander de Zeezuiper, de Lamme Goedzak en de Strandgaper op de markt. Zeeuws Biergenot tekent ook voor heerlijk bier.

Brouwerij Brouwerslokaal van onder andere Dutch Bargain runt ook restaurants in Groede en Cadzand-Bad. En daar kun je uitvinden dat de Zeeuwse bieren ook goed samengaan met de Zeeuwse specialiteiten zoals mosselen. Zeeuwse bieren worden ook speciaal voor het seizoen of voor speciale gelegenheden gebrouwen.

Zeeuwse producten

Naast Zeeuwse bieren heeft Zeeland ook tal van andere Zeeuwse producten. Zeeuwse heerlijkheden zijn chocolade, koek, likeuren, snoep, sappen, sauzen, mosterd en thee. Om er een paar te noemen: Galet suikerwafels, Zeeuws strandjuttertje, Zeeuwse knopendrop, Zeeuwse babbelaars, Zeeuwse Zeekraal Mayonaise en thee met Nederlands zeewier uit de Oosterschelde.

Geschenkpakket

Ben je op zoek naar een lekker cadeautje dan is een geschenkpakket uit Zeeland een heel goed idee. Dit kan je samenstellen met Zeeuwse bieren maar ook met andere Zeeuwse zaligheden. Leuk om te geven en leuk om te krijgen.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *