De Italiaanse keuken is één van de meest populaire keukens in Nederland. We zijn dol op de penne, lasagna, tagliatelle, ravioli's en pizza's. Zo dol zelfs, dat we ze regelmatig zelf thuis ook klaarmaken. En bij al deze gerechten mag een heerlijke geraspte kaas natuurlijk niet ontbreken. Maar de Nederlandse kaas volstaat hier natuurlijk niet. Voor die échte Italiaanse smaak, ben je ook een Italiaanse kaas nodig. Maar voor welke kaas kies je dan? Oftewel, welke kaas past het allerbeste bij het pastagerecht van jouw keuze? 

Parmezaanse kaas

Misschien wel de meest bekende Italiaanse kaassoort. Deze brokkelige, harde kaas word gemaakt van koemelk en is één van de meest geliefde keuzes voor Italiaanse gerechten. Doordat deze kaas twee jaar heeft liggen rijpen, is hij vol van smaak én perfect om te raspen. Niet voor niets is de parmezaanse kaas één van de meest gebruikte kazen voor pastagerechten. Daarnaast is deze kaas ook zeer geliefd in verschillende verse salades. 

Mozzarella

Nee, Mozzarella is niet de perfecte kaas om te raspen. Maar niet ieder pastagerecht vraagt om geraspte kaas. Er zijn genoeg Italiaanse gerechten met mozzarella in hun ingrediëntenlijst. Denk bijvoorbeeld aan pizza's, gevulde ravioli en lasagne. Door de lichte smaak past deze witte bolle kaas perfect bij Italiaanse gerechten. En nog een groot voordeel van mozzarella kaas: dit is de kaas die het snelste smelt. 

Grana Padano

In Italië is de Grana Padano al jaren enorm populair. En niet voor niets. Qua smaak komt deze kaas vrij overeen met de populaire parmezaan, maar er zijn wel degelijk grote verschillen aanwezig. Zo word de Grana Padano minder lang gerijpt, waardoor hij lang niet zo vet is. De smaak is hierdoor een stuk lichter, en minder sterk. Dit maakt de Grana Padano de perfecte kaas voor pastagerechten die niet zozeer een extra smaak nodig zijn. En wat je overhoudt is perfect voor de kaasplank 's avonds bij de borrel 

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *