Er zijn maar weinig mensen die het schoonmaken van hun woning als een leuke bezigheid ervaren. Voor de meeste mensen is het niet meer dan een noodzakelijk kwaad. Maar er zijn manieren waarop je het schoonmaken iets leuker kunt maken. Bijvoorbeeld door het afspelen van leuke muziek én door het uitproberen van nieuwe schoonmaak tips. Om je volgende voorjaarsschoonmaak een beetje leuker te maken, staan hieronder drie tips die je absoluut moet uitproberen. En vind je het dan nog steeds niet leuk! Dan kun je altijd het schoonmaakbedrijf in Den Haag inschakelen voor de volgende grote schoonmaak.

Olijfolie voor vieze vlekken

Één van de meest ondergewaardeerde oliën is de olijfolie. Oké, we gebruiken het tegenwoordig steeds vaker in de keuken, maar wist je dat het ook een heel effectief schoonmaakmiddel is? Olijfolie werkt voornamelijk zeer goed op roestvrij stalen oppervlaktes. Met een paar druppels olijfolie op een keukenpapiertje, verdwijnen je vieze vingerafdrukken en vlekken als sneeuw voor de zon.

Gebruik een plantenspuit

Veel mensen gebruiken, voor de wekelijkse schoonmaak, nog altijd de ouderwetse emmer met sop. Maar je hebt ook nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan het klaarmaken van een sopje in een plantenspuit. Vul de spuit met water en allesreiniger, en vergeet vooral niet goed te schudden voor gebruik! Doordat je een plantenspuit gebruikt, voorkom je dat je je schoonmaakdoekje steeds opnieuw in de emmer moet dippen. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je altijd schoonmaakt met fris én schoon water.

Citroenen

Er zijn veel mensen die al een allesreiniger met citroengeur gebruiken, en dit is niet voor niets. Citroenen hebben een aangename geur die schoon en frisheid doet vermoeden. Het is dus niet zo gek dat ook citroenen zelf regelmatig als schoonmaakmiddel worden gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om een halve citroen in het bovenste gedeelte van je vaatwasser te leggen. Zo word je servies niet alleen brandschoon, maar het gaat ook heerlijk ruiken.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *