Zodra de temperaturen het toelaten, halen we de barbecue weer uit de garage. We zijn met z'n allen dol op buiten eten, en de barbecue is onze geliefde favoriet. Maar er komt meer kijken bij het organiseren van een barbecue, dan je misschien zou denken. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder de drie belangrijkste categorieën voor je op een rijtje gezet. Zodat je er geen zult vergeten!

Het vlees voor op de barbecue

Deze categorie zal niet snel vergeten worden. Het is immers de grootste reden waarom de barbecue zo geliefd is: het vlees. Vooral het variëren tussen verschillende vleessoorten is populair. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende keuzes hebt. De slagerij Eindhoven kan je bijvoorbeeld goed adviseren over welk vlees absoluut niet mag ontbreken bij een barbecue. Denk bijvoorbeeld aan bbq worstjes, hamburgers, steaks en kip. En vergeet ook vooral de smaakmakers zoals zout, peper en chilipeper niet!

Andere lekkernijen

Maar een barbecue met alleen maar vlees, is nog geen échte barbecue. Er zijn immers genoeg andere lekkernijen die je nog aan de menukaart kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire watermeloen, stokbrood én salades. Wil je liever nog wat meer keuzes? Denk dan ook eens aan het toevoegen van olijven, schijfjes komkommer, tomaten én een fruitsalade met mango, ananas en appel. Én vergeet ook niet om geraspte kaas op tafel te zetten. Lekker in combinatie met zowel het vlees als het stokbrood en de salades.

Het creëren van een goede sfeer

Nu we het eten hebben geregeld, is het natuurlijk ook belangrijk om een fijne sfeer te regelen. En dan bedoelen we niet alleen onderling met de gasten. We weten namelijk allemaal hoe vreselijk het is om de hele avond gestoord te worden door muggen en wespen. Om wespen te vermijden zet je simpelweg een bakje nootmuskaat op de tafel. En om muggen tegen te gaan kun je een citronella kaars aansteken. Want kaarslicht is ook nog eens gezellig voor de gasten!

 

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *