De meest bekende broodjes met gehakt zijn toch wel saucijzenbroodjes en worstenbroodjes Eindhoven. Misschien iets minder bekend, maar zeker niet minder lekker zijn zachte broodjes gehaktstaaf of een broodje gehaktbal. Broodjes met gehakt doen het eigenlijk altijd goed als hartig ontbijt of lunch. Een van de vele broodjes met gehakt zijn vaak toch wel een favoriet van iemand, ongeacht of zijn voorkeur uitgaat naar een kruidig broodje gehakt of eentje met weinig toegevoegde kruiden. Een krokant gehaktbroodje zoals een Brabants worstenbroodje is niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur en je kan er je vingers bij opeten. Zo lekker zijn ze!

Brabantse worstenbroodjes

Wat maakt een worstenbroodje nou specifiek Brabants? Brabantse worstenbroodjes komen oorspronkelijk uit Brabant. Het zijn hele simpele en eenvoudige broodjes. Het is lekker een soort van gehaktstaaf zonder toegevoegde veel kruiden in een deeg dat van buiten knapperig is en van binnen juist lekker zacht. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het feit dat er vettig gehakt voor gebruikt wordt. Ieder jaar wordt er elke keer weer het worstenbroodje van het jaar gekozen van een van de vele bakkerijen in Noord Brabant. Brabantse worstenbroodjes worden vaak gemaakt naar origineel recept dat vaak jarenlang in de familie is gebleven. Helaas vind je er ook wat minder goede varianten van terug.

Andere lekkere broodjes met gehakt

Een saucijzenbroodje is ook een bekend broodje waarin gehakt verwerkt zit. In dit geval is het een saucijs, een gekruide worst die omwikkeld wordt door bladerdeeg. Deze bladerdeeg hapjes hebben meer kruiden erin verwerkt en zijn geliefd door het hele land. Voor degenen die van pittigere broodjes houden dan is een zacht broodje met een gehaktstaaf altijd een goede keuze. Een gehaktstaaf wordt vaak pittig gekruid en is heerlijk met mayonaise. Een heerlijke gesneden gehaktbal op brood doet het ook altijd goed. Al helemaal als deze naar grootmoeders recept is gemaakt met een flinke dot mayo.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *