Als je wel eens in Spanje bent geweest dan komt het woord Tinto de verano je vast en zeker bekend voor! Je ziet het overal op de terrasjes op de tafels staan. Halve liters en één liter kannen, je kan er niet omheen! Met de huidige situatie laat een reisje naar Spanje waarschijnlijk nog wel even op zich wachten. Maar waarom breng je Spanje niet naar je eigen achtertuin toe? De lente staat voor de deur, de vogeltjes beginnen te fluiten, de zon begint weer door te komen. Tijd om lekker in de tuin te gaan zitten met een kan zelfgemaakte Tinto de verano!

 

Hoe maak je Tinto de verano nu precies?

Tinto de verano heb je in een mum van tijd gemaakt, het is verre van moeilijk! Dat is weer mooi meegenomen. Wat heb je allemaal nodig? Je hebt allereerst rode (jonge) wijn nodig, huismerk van de supermarkt is prima, dit omdat je de wijn gaat mixen met frisdrank. Daarna kies je je favoriete frisdrank. Dit kan zijn; 7-up, Fanta citroen, Sprite, of een andere look-a-like frisdrank. Je vult de helft van je kan tot de helft wijn en de andere helft vul je aan met de frisdrank. Daarna voeg je ijsblokjes toe en om het helemaal feestelijk te maken, zet je een schijfje citroen op de rand van je glas. Rietje erin en klaar!

Het verschil tussen Tinto de verano en Sangría

Er ontstaat altijd verwarring tussen wat het verschil tussen Sangría en Tinto de verano is. Na het lezen van deze blog weet jij precies wat de verschillen zijn. Deze zomerdagen kan jij onder het genot van een glas Tinto de verano je vrienden precies uitleggen hoe het nou écht zit. Sangria wordt namelijk gemaakt met meer wijn, vervolgens wordt het gemixt met een paar verschillende likeuren. Daarnaast wordt er ook nog fruit aan toegevoegd. Het alcoholpercentage van Sangría is dus ook hoger dan dat van de Tinto de verano. Al met al is Tinto de verano makkelijker te maken en een heerlijke dorstlesser voor die zonnige dagen! Wacht dus niet langer en maak er een gezellige Spaanse middag van onder de Nederlandse zon!

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *