Of je nu een bedrijfsfeest, eindexamenfeest, festival of een jubileum viert, een ding is iedereen het over eens, namelijk: eten hoort erbij. Het verzorgen van eten bij evenementen of activiteiten is altijd een van de lastigste zaken die erbij komen kijken, toch heeft iedereen zo zijn of haar eigen smaak. De meeste cateringbedrijven zitten vaak ook nog eens volgeboekt of zijn erg duur. Zelf maken is arbeidsintensief en kost veel tijd. Maar wat doe je dan? Wellicht is het een goed idee om weleens na te denken over een foodtruck op locatie.

Wat is een foodtruck?

Het woord zegt het eigenlijk al; het woord bestaat uit 2 delen, namelijk 'food' en 'truck'. Voor iedereen die een beetje Engels kan, is het al meteen duidelijk. Het gaat hierbij om een 'vrachtwagen die voedsel verkoopt. Schrik niet, het is niet een echte vrachtwagen. Het Engelse woord truck wordt namelijk ook gebruikt om een zogeheten bakwagen te beschrijven. Dit is een soort grote bestelbus, waarbij de laadruimte ook daadwerkelijk een blokvorm heeft, daarom de term bakwagen. Foodtrucks zijn een Amerikaans concept en zijn voornamelijk in Amerika door heel het land tegen te komen. De zijkant van deze foodtruck staat open, waardoor het een soort open campingtent lijkt. Iedereen die een oliebollenkraam of Vietnamese loempiakraam heeft gezien, kent het eigenlijk al.

Foodtruck voedsel

Omdat het een vrij breed concept is, wat niet gebonden is aan regels of markten, kan dit concept eindeloos worden gepersonaliseerd. Dat betekent dat je in principe elk soort voedsel kunt verkopen vanuit een foodtruck, mits de voorzieningen dat toelaten natuurlijk. De meest voorkomende foodtrucks in Amerika zijn vaak gespecialiseerd in Mexicaanse gerechten, echter zijn er (ook in Nederland) veel meer variaties op gekomen. Denk hierbij aan rookworst, broodjes, suikerspin, churros en ga zo maar door. Een foodtruck kan in principe elk soort voedsel produceren en verkopen, mits hierop is gerekend natuurlijk. Dat maakt dat een foodtruck op locatie kan worden gepersonaliseerd om voor elk evenement de oplossing te bieden.

Categorie├źn: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *