Wanneer je van plan bent op je huis te verkopen, zal je jezelf vast en zeker de vraag; ‘hoeveel is mijn huis waard?’ stellen. Wanneer je exact wilt weten hoeveel je huis waard is, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een taxateur. Zo’n taxateur kan namelijk een reële waardebepaling uitvoeren. Bij deze waardebepaling wordt er gekeken naar de staat van de afwerking van je woning, de bouwtechnische staat, de woonoppervlakte en de perceeloppervlakte. Wanneer al deze gegevens inzichtelijk zijn, krijg je een reëel antwoord op de vraag ‘hoeveel is mijn huis waard?’. Dit zodat je op zoek kunt gaan naar een andere woning, of zodat je besluit om je huis eerst wat beter af te werken.

Op zoek naar een andere woning

Wanneer je op zoek gaat naar een andere woning is het allereerst belangrijk dat je ongeveer weet wat het maximale hypotheekbedrag is wat je kunt lenen. Wanneer je al in het bezit bent van een woning, hangt dit bedrag samen met de waarde van je huidige woning. Ook bij het kopen van een andere woning kan het dus belangrijk zijn om een duidelijk antwoord te hebben op de vraag ‘hoeveel is mijn huis waard’. Je wilt immers niet dat je helemaal verliefd bent geworden op een boerderijwoning maar dat achteraf blijkt dat je deze woning helemaal niet kunt kopen. Zelf kun je ook alvast wel een antwoord vinden op de vraag; ‘hoeveel is mijn huis waard?’.

Zelf een antwoord vinden

Wanneer je graag wilt weten hoeveel je huis waard is, kun je voordat je een taxateur inschakelt zelf ook al op onderzoek uitgaan. Je kunt een aanvraag indienen bij het kadaster, of een waarde indicatie aanvragen bij een speciaal bureau. Ook kun je een buurtonderzoek starten waarbij je op zoek gaat naar vergelijkbare woningen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om een antwoord te krijgen op de vraag; ‘hoeveel is mijn huis waard’.

Categorie├źn: Economie

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *